Стартира третото издание на Инженерната академия на „R&М България Производство“

Кандидатстването за едногодишната стажантска програма вече е отворено

„R&М България Производство“ (Райхле и Де-Масари България Пръдакшън), част от швейцарската компания Reichle & De-Massari, водещ световен производител на високоефективни и иновативни продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни, отвори кандидатстването за третото издание на стажантската си програма „Инженерна академия“ 2021 – 2022.

Стажът продължава една година и ще започне през септември 2021 г. в производствената база на компанията в София, кв. „Хаджи Димитър“. Както кандидатстването, така и самата академия преминават през няколко етапа, като основната цел е подготовката на младите инженери за работата им в реална среда. Одобрените кандидати преминават през пет модула на обучение в  ключови инженерни отдели.

„Инженерната академия на „R&М България Производство“ вече има своите традиции и доказана ефективност в развитието на младите инженерни таланти у нас. Щастливи сме, че въпреки условията, в които бяхме поставени по време на пандемията през 2020 г., стажантите ни преминаха много успешно през етапите на обучението“, посочва Станка Стоянова, директор на отдел „Човешки ресурси“ в компанията. „И третата ни Инженерна академия ще премине през пет модула, като разликата от първите две издания е, че ще се реализира на 8-часов работен ден“, допълва още тя.

Петте модула на обучение в Инженерната академия са в ключови за „R&M България Производство“ инженерни отдели, като във всеки модул стажантите работят по индивидуална програма с подкрепата на ментори. Обучението включва разработка на казуси по реални проекти и представянето им пред мениджърския екип. Успешно представилите се стажанти преминават в следващия модул. Стажът приключва с връчване на сертификат и при наличие на свободна позиция може да се предостави възможност за назначаване в „R&М България Производство“. Не на последно място, по време на обучението стажантите получават мотивиращо възнаграждение.  

Инженерната академия на „R&M България Производство“ е подходяща за завършили трета година в университет (инженерна специалност) или току-що дипломирани инженери. За кандидатстване е необходимо да се изпрати актуална автобиография, както и описание на личната мотивация и краткосрочните професионални цели.  

Повече информация за изискванията за прием в инженерната академия може да получите на  recruitment_bg@rdm.com или на office_bg@rdm.com., както и на тел. +359 878 52 00 12.

За R&M (Reichle & De-Massari AG):

R&M (Reichle & De-Massari AG) е структура от компании, базирана във Ветцикон, Швейцария, и оперираща в глобален мащаб в сектора на информационните и комуникационни технологии. Компанията разработва, произвежда и предлага иновативни продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни. Благодарение на своя иновативен потенциал R&M вече покрива всички аспекти на свързаността в областта на кабелните системи. Мрежовите решения на R&M намират приложение в сферата на локалните и телекомуникационните мрежи, оптиката до дома и центровете за данни. Семейната компания, основана през 1964 г., разполага със собствени производствени предприятия в единадесет международни локации.

Търговската организация „R&M Bulgaria“ повече от 20 години предлага продуктите на R&M на българския пазар и днес оперира в 12 държави от Югоизточна Европа, предоставяйки индивидуален подход в изготвянето на цялостни клиентски решения.

Основаното през 2011 г. дружество „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ е тясно специализирано в разработката, дизайна и производството на оптични компоненти, използвани за цялостното изграждане на комуникационни мрежи. Продукцията на производствената база е достъпна на международните пазари чрез повече от 40 търговски организации на R&M по света.

За повече информация посетете www.rdm.com.