Schneider Electric осигурява допълнителна програма за подпомагане на служителите си

Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, обявява старта на допълнителна програма за подкрепа на служителите си и техните семейства. Тя се реализира в партньорство с най-големия доставчик на програми за помощ на служителите в света ComPsych® Corporation и предлага безплатни съвети, юридически и финансови консултации, свързани с възникване на кризи и казуси от личен и професионален характер.

Всички съвети и консултации, част от програмата се реализират от доказани експерти в своята област. Тя може да бъде използвана от всеки член на екипа на Schneider Electric България при необходимост, свързана с емоционални, финансови, правни затруднения или проблеми, отнасящи се както до работата, така и до всекидневния живот.

„Грижата за здравето и спокойствието на всеки член от нашия екип е основен приоритет за компанията ни. Именно затова решихме да разширим своята програма за допълнителни придобивки към служителите, като им дадем възможност и достъп до безплатни експертни съвети и консултации от различен характер. Те могат да бъдат използвани и от техните семейства, като подпомогнат разрешаването на казуси от личен и професионален характер“, споделя Елена Ватрачка, директор „Човешки Ресурси“ в Schneider Electric България.

„Участието в програмата за подкрепа на служителите е строго конфиденциално, като на работодателя не се предоставя никаква информация относно служителите, които се включват в нея“, споделят от ComPsych® Corporation. „Нашите експерти са на разположение да се отзоват на всяко запитване и да помогнат за разрешаването на всяка възникнала ситуация“, допълват още от компанията.

Програмата за подкрепа на служителите включва консултации с различна времева продължителност по съответните казуси, които могат да бъдат – емоционални като: тревога, депресия, стрес, скръб, загуба, промени в живота, конфликти в отношенията и с партньора; правни, като: развод, договори, наследствено планиране, завещания и попечителство;  Финансови като: пенсионно планиране, данъци, преместване, ипотеки, застраховки, бюджетиране, дългове и други.

За Schneider Electric:

Целта на Schneider е да даде възможност на всички да се възползват максимално от енергията и ресурсите на планетата за постигането на напредък и устойчивост за всички. Ние наричаме това Life Is On.

Нашата мисия е да бъдем вашият дигитален партньор за устойчивост и ефективност.

Ние управляваме дигиталната трансформация чрез интегриране на водещи в световен мащаб процеси и енергийни технологии, облачни платформи, контрол, софтуер и услуги през целия жизнен цикъл за осъществяването на интегрирано управление на компании, домове, сгради, центрове за данни, инфраструктура и промишлени сектори.

Ние сме най-локалната от глобалните компании. Поддръжник сме на отворените стандарти и екосистемите за партньорство, които приемат и се вдъхновяват от нашите споделени смислени цели и ценности за приобщаване и овластяване.

Schneider Electric в България:

Schneider Electric присъства в България от 1990 г. чрез марките Merlin Gerin и Telemechanique, които през 1993 г. се сливат в едно търговско представителство. През 1998 г. Schneider Electric основава свое дъщерно дружество в София – „Шнайдер Електрик България“ ЕООД. През 1999 г. компанията купува обособена част от завода за електроапаратура в гр. Перущица.

През 2007 г. Schneider Electric открива нов завод в гр. Пловдив, като основната му насоченост е производство на прекъсвачи. Инвестицията е в размер на 22 млн. евро и включва застроена площ и нови производствени мощности. Производството на Schneider Electric в България е от изключителна значимост за развитието на компанията в глобален мащаб.

През 2019 г. заводът на Schneider Electric в България получи Smart Factory сертификат – най-високия вътрешен стандарт на групата за индустриално производство, автоматизация и ефективно управление на процесите. Фабриката у нас е една от най-големите и модерни производствени бази на компанията в Европа и става първата и единствена Smart Factory на Schneider Electric за цяла Източна Европа. Над 65% от процесите в нея са изцяло автоматизирани, а екипът не спира внедряването на нови технологии. Със сертификата заводът на Schneider Electric в България се превръща в демонстрационен Smart Factory център за 14 държави. 

Научете повече на: https://www.se.com/bg/bg/