MFAWantsYou

Скъпи студенти от Бургаски свободен университет,

Имаме удоволствието да отправим към вас покана от името на заместник министър-председателя и министър на външните работи г-жа Мария Габриел да посетите Министерството на външните работи в Деня на отворените врати на 2 декември 2023 г. – броени дни преди вашия най-хубав празник.

Водени от убеждението, че инвестицията в младите хора е инвестиция в бъдещето и в света, в който искаме да живеем и да се развиваме, с желание отваряме вратите на институцията под надслов „MFAWantsYou“ специално за вас – студентите. Щастливи сме да споделим с вас, че продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов с платформата Bulgaria Wants You и Представителството на Европейската Комисия в София приеха поканата ни да станат наши партньори в тази инициатива.

В Деня на отворените врати сме подготвили специално за вас богата програма, която ще ви даде възможност да се потопите в света на българската дипломация и да научите как тя навигира успешно и през най-бурните събития, случващи се на международната сцена. Ще можете да присъствате на кратки лекции и дискусии по актуални и важни теми от българската външна политика. По-смелите ще имат възможност дори да премерят сили в полагането на примерен тест за стажант-аташета.

В ,,Дома на българската дипломация’‘ ще можете да разгледате залите, в които се договарят и подписват международни договори и спогодби, ще можете да се запознаете с впечатляващата колекция на МВнР от изобразително изкуство и да посетите кабинета на министъра. Ще минете по „Черния мрамор“ – фоайето, през което са преминали стотици официални чуждестранни делегации.

Освен опознавателната обиколка в кулоарите на българската дипломация, всеки от вас ще може да се запознае отблизо с работата на всички дирекции и институти в МВнР.

За тези от вас, които може да поискат да изградят бъдещата си кариера в МВнР, ще предоставим подробна информация за възможностите за работа и стажове.

Можете да заявите Вашия интерес да ни посетите в Деня на отворените врати на 02 декември 2023г. в един от трите слота: 10:00-12:00 ч., 12:00-14:00 ч. или 14:00-16:00ч. като попълните следната форма в Google: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMzg5CX7L3TgwJAOcRbKgcpLAROo4HsdPdevLSaaFcRClg_g/viewform

Полезна информация:

Министерството на външните работи се намира на адрес: гр. София, ул. Александър Жендов №2 ( Локация в Google Maps https://maps.app.goo.gl/D8Pu3Gykpmw3V2EB9)

Влизането на нашите гости в Деня на отворените врати ще се осъществява през Входа за посетители срещу представяне на документ за самоличност и след осъществяване на физическа проверка.

МВнР няма възможност да осигури паркинг за посетителите, които ще бъдат с лични автомобили. За Ваше улеснение предоставяме списък на линиите и спирките на градския транспорт, с които може да се стигне до Министерството на външните работи.

С автобус:

v № 204 – спирка ,,Хотел Плиска‘‘,;

v № 213 – спирка ,,Хотел Плиска‘‘;

v № 280 – спирка ,,Хотел Плиска‘‘;

v № 305 – спирка ,,Хотел Плиска‘‘;

v № 604 – спирка ,,Хотел Плиска‘‘;

v № 72 – спирка ,,Шипченски проход‘‘.

С трамвай:

v № 20 – спирка ул. ,,Александър Жендов‘‘

С тролейбус:

v № 4 – спирка ул. ,,Александър Жендов‘‘

v № Е 184 – спирка ул. ,,Александър Жендов‘‘

v № E 84 – спирка ул. ,,Александър Жендов‘‘

Ако ви е необходима допълнителна информация, не се колебайте да се свържете се нас на тел. (02)948 2218 или на e-mail: info@mfa.bg

Заповядайте! Очакваме Ви!